Pohonné hmoty

Mobilní paliativní tým MEDICA Třinec, z.ú. pečuje o pacienty v posledním stádiu života a výrazně přispívá k udržení kvalitního života pro pacienta, o kterého se stará pečující osoba či osoby v jeho domácím prostředí. Jedna z potřebných pozic mobilního paliativního týmu je asistent terénní odlehčovací služby, který výrazně pomáhá v péči o pacienta. Osobní asistent terénní odlehčovací služby především nahrazuje nepřítomnost rodinného pečovatele či nastupuje ve fázi, kdy fyzické či psychické síly u pečujících již docházejí, a stává se často výrazným podpůrným článkem v celém procesu doprovázení lidí v domácím prostředí.

Cílem projektu byla podpora pečujících osob zajištěním asistenta terénní odlehčovací služby poskytujícího potřebnou pomoc a podporu při každodenních úkonech péče o pacienta prostřednictvím financování nákladů na pohonné hmoty pro zabezpečení jeho dostupnosti často i do vzdálenějších a hůře dostupných lokalit (podhůří, hory).

Nákup pohonných hmot využitých v rámci projektu terénní odlehčovací službou přispěl k včasné podpoře pečujícím osobám díky dostupnosti asistenta odlehčovací služby a tím i ke zkvalitnění sociálních služeb organizace, která je připravena se postarat o lidi na svém území a v jeho okolí. Zajištěním asistenta odlehčovací služby jsme umožnili využít rodině odlehčení podle jejich potřeb, např. pomoc s hygienou pacienta, polohování, krmení, nebo poskytnutí času na odpočinek či vyřizování osobních záležitostí pečující osobě.

Děkujeme MONETA Money Bank